zaterdag 30 april 2022

Tijd voor een nieuwe partij, de NOZ: de Na Ons de Zondvloed partij !

Het ziet er weer geweldig uit! De meesten van ons maken zich wel zorgen over klimaatverandering, maar het aantal mensen dat vindt dat er méér moet worden gedaan neemt af. (1) Fantastisch toch! Ik had al zo’n vermoeden toen ik hoorde over Schiphol dat het aantal passagiers niet aankan die er vanwege meivakantie op uittrekken. 

Misschien moeten we een nieuwe politieke partij oprichten: ‘Na Ons de Zondvloed’, de NOZ. Deze partij zou in principe een van de grootste moeten worden, zo niet de absolute meerderheid behalen. 


(Ik dacht eerst nog aan: de ‘Wij Willen het Beste voor onze Kinderen’-partij, de WWBK, maar behalve dat de naam wat te lang is, zullen sommigen zich uitgesloten voelen, en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van een nieuwe, brede volkspartij. Ook heb ik gedacht aan de Wil Van het Volk-partij, de WVV, maar daarvoor geldt hetzelfde.)

 

Het partijprogramma van de NOZ is tamelijk simpel. Ik dacht aan 16 punten. Ze zijn gemakkelijk te onthouden:

.1) Klimaatactie, ja, maar alleen zolang we er geen last van hebben. En alleen wanneer iedereen meedoet, vrijwillig.


.2) Uitstoot broeikasgassen verminderen, hoezo? Immers, the sky is the limit; dus waar hebben we het over!


.3) Maximumsnelheid terug naar 130 km/u, en dat is eigenlijk al een inperking van onze vrijheid.


.4) Vliegreizen stimuleren en zo goedkoop mogelijk houden, want goed voor de mondiale economie. Bovendien, wie niet beweegt blijft stilstaan. En we werken er hard voor.


.5) Een extra Schiphol; iedereen wil vliegen, en daar hebben we ook recht op.


.6) Extra geld voor hulpverleners ter bestrijding van vlieg- en vleesschaamte, want slecht voor de volksgezondheid.


.7) Grote, vervuilende bedrijven met rust laten; het zou hun producten alleen maar duurder maken, of nog erger: ze verhuizen.


.8) Aan ‘stikstof’-reductie doen we niet, - overigens een verkeerde naam, zo negatief; dus prijsvraag voor een betere, vriendelijker term.


.9) Boeren met rust laten; zij moeten ook eten.


.10) Woningbouw ongelimiteerd door laten gaan; wie wil niet ruimer wonen, of een tweede huis.


.11) Veel vlees blijven eten; zo niet, dan leven al die koeien en varkens voor niets, en zullen ze uiteindelijk uitsterven, hetgeen niet de bedoeling kan zijn van de schepping.


.12) Partijen afschaffen die telkens weer beginnen over klimaatverandering; zij zijn ondemocratisch, verstoren de gemoedsrust en gaan overduidelijk in tegen de wil van het volk.


.13) Wetenschap afschaffen en wetenschappers omscholen; hun mening kost onnodig veel geld.


.14) Leef onbekommerd in het hier-en-nu, denk niet aan de toekomst; zoals elke spiritualiteit je zal verzekeren: morgen komt later. Wie dan leeft, wie dan zorgt.


.15) Een ander advies – gratis en voor niets – en beter voor uw welzijn en nachtrust: mijd het nieuws, vooral wanneer het gaat over klimaatverandering. Het meeste klopt niet. En er is zoveel méér in het leven! Als er echt iets belangrijks gebeurt, dan hoort u dat van ons! 


.15a) De NOZ is bezig met het oprichten van een GOED NIEUWS-zender (inclusief sociale media), met uitsluitend positief en ander nieuws dat u graag wilt horen. Zoals kook-, reis- en misdaadprogramma's. En ook: Red dieren in nood. Om maar iets te noemen. Ter bevordering van de volksgezondheid. Gezondheid voor alles!


.16) En tenslotte nog een principe: te allen tijde economische groei blijven stimuleren; zo niet, dan gaan we ten onder. Dus: alsjeblieft, blijf zo veel mogelijk kopen en consumeren. Daar worden we allemaal beter van!

 

(Ben ik nog iets vergeten? Laat het me weten. De nieuwe partij zal uw wil, de Wil van het Volk respecteren!)

 

Met dit programma gaat de NOZ ongetwijfeld de grootste partij worden bij de komende verkiezingen. Met het uitdrukkelijke verzoek aan de kiezers, uiteraard, om hun wensen serieus te nemen! Wees authentiek, zorg goed voor jezelf, en vergeet ‘leuk’ en ‘lekker’ niet, want daar doen we het voor. Met uw steun en inbreng zijn wij van succes verzekerd. Leve de NOZ! 

;-)

 

 

Noot:

.1) Klimaatzorgen blijven hoog maar roep om extra actie neemt af. (I&O research, 29-4-22)

https://www.ioresearch.nl/actueel/klimaatzorgen-blijven-hoog-maar-roep-om-extra-actie-neemt-af/

2 opmerkingen:

  1. Misschien ook toevoegen: gratis geld voor iedereen. Werk is voor de dommen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoeft niet anoniem. Idee van Catharina de Haas

    BeantwoordenVerwijderen